Na een expositie in het stadskantoor van Dordrecht is nu een verzameling foto’s te zien in de Retraiterie in Bleiswijk. Voor deze foto’s hebben we twee maal de Waalhaven in Rotterdam bezocht waarbij we op zoek zijn gegaan naar de verstilling die ontstaat als mensen afwezig zijn en de gebouwen, de materialen en de dingen hun verhaal gaan vertellen. Daarmee is het geen documentaire van de havens, maar een speurtocht naar de resultaten van menselijke activiteit en wat de tijd daar soms mee heeft gedaan.

Deze beelden zijn het resultaat van onderzoekend kijken en zorgvuldig inkaderen. Daarmee wordt de kijker uitgenodigd om geconcentreerd te kijken naar beelden die vaak in de veelheid van het geheel waarin ze zich aandienen over het hoofd worden gezien. Onbeduidende onderwerpen  krijgen een andere inhoud en ‘het gewone’ wordt bijzonder en krijgt soms zelfs een volstrekt abstracte en diepere betekenis.

Klik op de foto voor grote weergave van alle foto’s.

Alle beelden van dit project, meer dan honderd foto’s, zijn in boekvorm verschenen. Zie hier.
De losse foto’s en het boek zijn te koop.  Foto’s kunnen ingelijst geleverd worden. Als u belangstelling heeft neem dan contact op met Teus de Groot,  degroot@xs4all.nl of info@arrtfotografie.nl.